Dostava | Bike Express d.o.o.
Info | Bike Express d.o.o.
Bike Express d.o.o. | Info
Dostava Kurirska dostava  
Dostava dokumenata
English site
 
Dostava
Početna stranica Zone i cijene Dodatne usluge Franšiza i oglašavanje O nama Kontakt Dostava
Dostava
Dostava
 
Povijest Bike Expressa u Zagrebu
Bike Express je počeo s radom na Europski dan bez automobila, 22. rujna 2003. Hrvatko-irska firma je osnovana s namjerom da pomogne potrebama rastuće poslovne zajednice grada Zagreba. Zbog sve većih prometnih gužvi i kolapsa ,postaje jasno da bike kurirska dostava postaje nužna mnogim firmama koje zahtijevaju brzu, pouzdanu i cijenom pogodnu uslugu dostave . Bike Express sad već ima ima impresivan popis firmi - kako multinacionalnih tako i hrvatskih koje cijene brzinu te pouzdanost koju im pruža naš profesionalni tim.
Zahvaljujemo našim klijentima na velikoj potpori, I pozivamo i druge firme da isprobaju naše kurirsku dostavu - najbržu i najpouzdaniju u gradu.
Povijest Bike kurira
1894.godine došlo je do željezničkog štrajka na području između San Francisca i Fresna u Kaliforniji. Ovaj štrajk je značio prestanak poslovne i osobne komunikacije na ovoj relaciji, što je dovelo do poslovnih zastoja. Arthur C. Banta osnovao je Victor Bicycles - nešto novo i potpuno drugačije. Želio je izgraditi komunikacijske i transportne veze između gradova, čija je udaljenost 340 km. Svaki kurir je odvozio 25-50 km prije nego što bi predao paket drugom kuriru. Osmišljena je posebna markica, tako da je bilo jednostavno provjeriti kako i kad je paket bio preuziman. Pošiljka od San Francisca stigla bi u Fresno isti dan. Tako je dokazano da to nije samo ideja,već da u potpunosti funkcionira u praksi. Tijekom štrajka (koji je trajao od 7.-18. srpnja 1894) 400 pisama je prevezeno biciklom. Tako je već 1894. godine zaključeno ono,što vrijedi i danas - bicikli su posve pogodni za brzi i siguran transport.
Biciklu najviše odgovaraju veliki, i veći gradovi. Bicikl je brz, jer ga ni najveće gradske gužve ne mogu usporiti. Siguran je, ekonomičan i ne onečišćuje okoliš. Bike kuriri ne koriste benzin, samo hranu i piće - što ih čini još bržima pri prijevozu pošiljki. Ne trebaju nalaziti mjesta za parkiranje,čime se uvelike dobiva na vremenu. Trenutačno u New York City-ju, posluje više od 200 bike kurirskih poduzeća sa više od 2500 bike kurira koji pomažu raznim njujorkškim poduzećima održati maksimalnu učinkovitost.
U Europi,povijest bike kurira počinje s prvim biciklima. Početkom 20.st.dolaze prvi, "novinarski" kuriri. Odmah nakon toga dolaze bike kuriri, prevozeći arhitektonske nacrte, čekove, novac i ostalo. Danas se može pronaći stotine kurira na ulicama Londona, Berlina, Pariza,Osla, Budimpešte, Sofije, Praga, Varšave, Kijeva, Munchena, Berna, Zuricha, Graza, Ljubljane te još mnogih drugih velikih gradova.
Info
Dostava
 
 
Dostava
Stalci za bicikle
Dostava
Dostava
DostavaTecnifibre | Teniska oprema
Dostava
Dostava
Croatian Vacations
Dostava
Dostava
Dostava Dostava
Dostava
   
  Mapa internet stranice
  Dostava Naslovnica    
  Dostava Zone i cijene Dostava Dodatne usluge Dostava Franšiza i oglašavanje Dostava O nama Dostava Kontakt Dostava Uvjeti
  Biciklistička kurirska dostava u Gradu Zagrebu Dostava
 
  Copyright 2008. Bike Express d.o.o. Sva prava pridržana   Izrada web stranica - inspiracija.com